Instagram: 5 функцій, щоб зробити ваш обліковий запис більш конфіденційним

Instagram: 5 функцій, щоб зробити ваш обліковий запис більш конфіденційним

15.10.2021
Пропонуємо глянути на п’ять опцій, які ви можете активувати прямо зараз, щоб зробити ваш обліковий запис в Instagram більш конфіденційним.

Instagram пропонує ряд налаштувань конфіденційності профілю. Користувачі можуть увімкнути їх, щоб краще контролювати свої облікові записи та заборонити небажаним людям взаємодіяти з ними. Наприклад у вас є можливість приховувати коментарі та вподобання. Instagram може навіть автоматично приховувати "потенційно образливі" коментарі в додатку. Ви також можете контролювати, хто може позначати вас і згадувати про вас у цій соціальній мережі. Ще однією опцією є можливість приховувати свій статус активності в додатку. Далі пропонуємо вам глянути на п’ять параметрів приватності, які ви можете ввімкнути прямо зараз, щоб зробити свій обліковий запис більш конфіденційним.

1. Обмежені облікові записи

В налаштуваннях Instagram є параметр під назвою "Обмежені облікові записи". Як можна зрозуміти з назви, він дозволяє обмежувати будь-яку особу, не блокуючи та не відписуючи її від свого профілю. Компанія каже, що не повідомляє цього підписника, коли ви обмежите його профіль.

Увімкнення цієї функції означатиме, що особа не зможе бачити, коли ви перебуваєте в мережі, або що ви прочитали її повідомлення. Ви і далі зможете переглядати коментарі та повідомлення таких облікових записів. Коли ви обмежуєте якийсь профіль, лише ви й людина, яку ви обмежили, буде бачити ці коментарі. Проте Instagram надасть вам можливість вирішити, чи хочете ви, щоб усі їх побачили. Ви можете знайти параметр "Обмежені облікові записи" в розділі Налаштування —> Конфіденційність.

2. Згадки

У розділі налаштувань конфіденційності  також є опція "Згадки", яку можна вимкнути, якщо ви не хочете, щоб хтось у додатку Instagram міг згадувати вас у своїх розповідях, коментарях, відео в реальному часі та підписах. Або ж ви можете обрати пункт "Люди, за якими ви стежите". Таким чином згадати про вас зможуть лише ті люди, яких ви відстежуєте особисто.

3. Видалення підписників

Якщо ваш обліковий запис налаштовано як приватний, Instagram дає вам можливість видаляти тих, хто стежить за вашим профілем. Якщо ви не хочете блокувати цього підписника — ви можете просто видалити його.

Для цього відкрийте додаток, торкніться внизу зображення свого профілю, щоб перейти до нього. Після цього вам потрібно натиснути «Читачі» і вам відкриється список профілів, що стежать за вами. Якщо ви хочете видалити когось із них,ви можете просто натиснути кнопку «Видалити» навпроти потрібного профілю.

Instagram не буде повідомляти підписників, коли ви їх видалите.

4. Мережевий статус

В Instagram люди, за якими ви стежите або з якими спілкуєтесь безпосередньо, можуть бачити, коли ви були активними або востаннє заходили в додаток. Ви можете змінити це, вимкнувши відображення мережевого статусу. Тут перейти до налаштувань і знову зайти в розділ Конфіденційність. Трішки нижче ви побачите "Мережевий статус". Натиснувши по цьому пункті, ви зможете обрати параметри відображення свого статусу у додатку загалом та у приватних повідомленнях, зокрема.

5. Приховати вподобання, вимкнути коментарі

Instagram дозволяє вимикати коментарі та приховувати відмітки "Подобається" після того, як ви що-не-будь публікуєте у цій соціальній платформі. Вам просто потрібно натиснути кнопку з трьома крапками, яка знаходиться у верхньому правому куті допису. Потім ви отримаєте доступ до меню, де знаходяться варіанти приховування вподобайок та коментарів.

За матеріалами: TIE